Even voorstellen


Paul van Beaumont (1965). Tijdens mijn middelbare schoolperiode had ik veel bijbaantjes. Ik werkte op een boomkwekerij, in de fabriek bij mijn vader in Rotterdam, in de horeca en in een bioscoop. Voor en na mijn militaire dienst werkte ik via uitzendbureau's in de industrie en techniek.

Aan de akademie Mens & Arbeid deed ik twee studies. Personeelswerk en Studie & Beroepskeuzewerk. Ik liep vier stages. Op het arbeidsbureau, een beroepskeuze- adviesbureau en twee keer op een afdeling Personeelszaken.

Door de combinatie van mijn twee Hbo-studies en mijn werkervaring, kan ik advies geven vanuit verschillende invalshoeken. Denk hierbij aan het werkveld P&O, werving en selectie, arbeidsbemiddeling, re-integratie, recruitment, onderwijs en beroepskeuzeadvisering.

Na mijn studie Personeelswerk ging ik aan de slag bij het Arbeidsbureau. Ik deed acquisitie, kwam bij werkgevers over de vloer, behandelde subsidieaanvragen, gaf informatie over arbeidsrecht en zette wervingscampagnes op voor Hbo-scholings- projecten met baangarantie in de richting van de ICT. Mijn werk kenmerkte zich in een brede functie en het is niet vreemd dat ik dit werk zeven jaar lang met veel plezier heb gedaan.

De directeur van het arbeidsbureau werd benaderd voor een functie van gastdocent, maar had er geen tijd voor. Ik werd toen voorgedragen om het te doen en drie jaar lang heb ik met enthousiasme lesgegeven aan volwassenen die een Hbo-opleiding personeelswerk volgde.

In 2000 ging ik aan de slag als adviseur bij een assessmentcenter. Daarna ging ik aan de slag voor het eerste re-integratiebureau van Nederland en adviseerde ik arbeidsdeskundigen, psychologen, loopbaandviseurs en re-integratieconsulenten op het gebied van belastbaarheid en geschiktheid voor beroepen en functies. In deze turbulente organisatie werd na een derde reorganisatie mijn afdeling opgeheven.

Door een oud opdrachtgever werd ik benaderd om voor hun verder gaan als zelfstandige. Ik startte hiermee in 2004 en doe dat tot aan de dag van vandaag.

Ik ben parttime in loondienst verband blijven werken, om feeling te kunnen houden met de praktijk van alle dag. Zo heb ik vier jaar gewerkt voor een werving & selectie bureau, een detacheringsbureau, een gemeente en twee re-integratiebedrijven.

Ik ervaar het nog steeds als waardevol dat ik werkervaring opdoe en heb gedaan vanuit verschillende posities. Hierdoor kan ik mijn kennis en ervaring voor cliŽnten en opdrachtgevers breed inzetten. Ik kan mij goed verplaatsten in de positie van werkgever en werkzoekende.

Onlangs ben ik met de opleiding stressconsultant gestart.